Michael skyder på alt, hvad der rører sig i marken

Michael Abildtrup vandt Skyd Høsten 2015 efter i flere år at have været tæt på. Ofte er hans fire børn og hustruen Sanne i fokus.

»Har jeg vundet? Det er fantastisk!«

Michael Abildtrup nærmest råber i mobilen af begejstring over meddelelsen om, at han har vundet Skyd Høsten 2015 i LandbrugsAvisen - og dermed hovedpræmien på 25.000 kr. til en høstfest.

Den nordvestjyske landmand har deltaget med høstfotos i Skyd Høsten gennem flere år med en 3. plads som sit hidtil bedste resultat. Og præmien lander perfekt, idet Michael og hans kone Sanne Abildstrup står foran at skulle holde hele to høstfester:

Først for familie og venner inklusiv børn - samt mejetærskerpiloten - her i Danmark, og senere for det samlede personale på bedriften Sia Klagati i Letland, hvor Michael Abildtrup tilbringer meget af sin tid med at lede driften af godt 1.900 hektar ren planteavl, der ejes af selskabet Abildtrup Agro.

»Vi holder festen i efterårsferien, hvor vi rejser til Letland alle seks,« siger Sanne Abildtrup.

»Der er otte faste folk, men med høstfolk og stensamlere kommer vi op på 16-17 stykker, og dertil kommer koner og kærester. Vi bliver over 30 til festen.«

Høst på en dag

»Michael tager masser af fotos med mobilen af alt, hvad han ser. Det har vi vænnet os til, og børnene synes, det er sjovt at være med på dem,« siger Sanne Abildtrup.

Hendes mand var dog heldig med at få taget det vindende foto, idet høsten i Danmark blev klaret på en enkelt dag.

»Vi har kun høstet cirka 10 hektar. Vi driver 230 hektar i alt, men 190 hektar er lejet ud, og på resten har vi 140 Angus moderdyr plus afkom. Dyrene afsætter vi som Vesterhavsoksen,« fortæller Sanne.

Mere end forsikring

Michael Abildtrup havde travlt med at så vintersæd på Sia Klagati i Letland på den dag, hvor Gjensidige, som er sponsor for Skyd Høsten, kom forbi hjemmet i Hjerm ved Struer for at overrække præmien.

»I Gjensidige vil vi gerne være med til at vise de sider af livet på landet, der handler om familien, børnene, fællesskabet og travlheden,« siger Steen Berg, der er landbrugschef i Gjensidige.

»På den måde håber vi, at Gjensidige kan opfattes som mere end et forsikringsselskab, men som en partner, der støtter op om værdierne i landbruget.«

 

Følg vinderen

Michael Abildtrup er fast dagbogsskribent i Mark. Her kan man fortsat følge Michaels billeder og bedrift i Letland.

Faktaboks

Skyd høsten 2015

  • Over 200 har deltaget i Skyd Høsten i år.
  • 343 fotos er sendt ind - 101 flere end året før.
  • Et eksternt udvalg vurderer billederne.
  • 1. præmien var 25.000 kr. til en høstfest.
  • Gjensidige var sponsor.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle