Midtjysk ejendom byder på øko-mælk og sparring med kolleger

Ejendom ved Give er med i foderfællesskab. Ny ejer kan koncentrere sig om køerne.

Det er den ideelle ejendom til unge landmænd, som gerne vil koncentrere sig om køerne og producere økologisk mælk.

Sådan lyder ejendomsmægler ved LandboGruppen Jens Ravns beskrivelse af den økologiske mælkeproduktion, som han har til salg på Engmarksvej 7 ved Give i Midtjylland.

Ejendommens 120 hektar omdriftsareal er udlejet til foderforsyningsselskabet FGF, som driver jorden for medlemmerne og leverer fuldfoder ved stalddøren. FGF råder samlet over 1.250 hektar og medlemmerne har tilsammen 750 køer.

»Ved at købe ejendommen får man således adgang til solid sparring med de øvrige landmænd og mulighed for at handle sammen og derved opnå rabatter. Samtidig binder man ikke likviditet i grovfoder, for foderet afregnes måned for måned. Det er også et plus for driftsøkonomien«, fremhæver Jens Ravn.

Oplagt til fortsat økologi

Der er en tilladelse til 163 køer plus opdræt, og i kostalden er der 134 sengebåse. Staldene er gennem årene ændret fra dybstrøelse til sengebåse og tilpasset det økologiske regelsæt.

Jorden er velarronderet til gavn for afgræsningen, og ejendommen er dermed oplagt til fortsat produktion af økologisk mælk.

Der hører samlet set 141 hektar til ejendommen, hvoraf 10 hektar er skov. Jorden er primært beliggende ved hovedejendommen samt 22 hektar ved en bygningsløs ejendom.

Stuehuset er løbende moderniseret.

Faktaboks

Bedriften:

  • Medlem af Farre Grovfoder Forsyning AMBA.
  • Tilladelse til 163 køer.
  • 141 hektar.
  • Drives økologisk.
  • Udbudspris: 21,5 mio. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle