Miljøminister gravede minivådområde

Nye vådområder skal fjerne endnu flere næringsstoffer.

»Et spændende projekt, som jeg glæder mig til at se resultaterne af,« sagde miljøminister Ida Auken, SF, da hun tidligere på ugen hjalp til med at grave et nyt minivådområde.

Udsættelse af randzoner eller andre planlagte indgreb ifølge vandplanerne kommer dog ikke på tale, fastslog ministeren.

»Men på sigt er det meget vigtigt, at vi har dokumentation for, at nye virkemidler kan tages i brug. Det får vi brug for i de næste generationer af vandplaner,« sagde miljøministeren og understregede, at hun står ved sit løfte om, at landbruget og andre interessenter skal inddrages i de kommende vandplaner, der skal forberedes til 2015 og 2021.

Minivådområdet er et blandt flere, som landmænd, landbrugsorganisationer, private firmaer, kommuner og universiteterne i Århus og København samarbejder om at oprette og måle effekterne af. Forskellige former for filtre skal tilbageholde mere fosfor og kvælstof fra drænvandet, end det er muligt i mere naturligt anlagte vådområder.

Jens Gammelgaard, formand for paraplyorganisationen for midt- og østjyske landbo- og familielandbrugsforeninger, DLMØ, Jens Gammelgaard, er godt tilfreds med ministerens interesse for arbejdet.

»Jeg synes, vores udspil fik en fin modtagelse.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle