Miniput fra Manitou kan flyttes på en trailer

ULM 412 H vejer blot 2.550 kilo og kan dermed transporteres på en trailer. Et vigtigt punkt for den franske producent af læssemaskiner.

Lamma-show i England gav anledning for Manitou til at vise sin helt nye teleskoplæsser frem for publikum. ULM-serien (Ultra Light Manitou) består af to modeller og skal kunne arbejde på steder, hvor det hidtil har været lukket land for en teleskoplæsser.

Således er serien blot 1,49 meter bred og 1,92 meter høj, men med en løftekapacitet på henholdsvis 1.250 og 1.500 kilo på ULM 412 H og ULM 415 H. Maksimal løftehøjde er 4,3 meter.

Begge maskiner har hydrostatisk transmission og drives af en 35 hestes Yanmar motor. Tophastigheden er 28 kilometer i timen, men den kan køre langt stærkere - på ladet af en trailer.

-Den mindste af modellerne vejer blot 2.550 kg. Det betyder, at man rent faktisk kan transportere den på en 3.500 kilos trailer, fortæller Camille Rouvrais, produktansvarlig for kompakt-segmentet af læssemaskiner hos Manitou.

Ifølge Camille Rouvrais har den lave vægt været et mål for Manitou under hele udviklingen. Derfor har tagvinduet heller ingen jernbeskyttelse over sig, men er i stedet lavet af polycarbonat for at kunne sikre føreren mod nedfaldne objekter.

- Via et specielt filter, som reducerer mængden af luftbobler i hydrauliktanken, har vi også kunnet reducere mængden af olie med 25 procent, tilføjer hun.

I kabinen går JSM-joysticket igen fra de større serier af teleskoplæssere. Der er tre forskellige styremodes.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle