Minister lancerede ny eliteuddannelse

»Top Gun for mejetærsker,« kalder Jakob Ellemann nyt uddannelsesforløb for unge landmænd, som skal styrke talentudviklingen i landbruget.

Fra januar får op til 25 udvalgte yngre landmænd mulighed for at deltage i et nyt talentprogram, som skal udvikle deres lederevner og styrke deres kendskab til nye teknologier, datanvendelse og forretningsudvikling.

»Det skal være attraktivt for vores unge at vælge en karriere i landbruget. Derfor har vi også brug for nogle uddannelser, der kan vise vejen. Dette talentprogram sigter efter ambitiøse yngre landmænd, der har opbygget lidt erfaring, men som også kan se nye vinkler på godt landmandskab«, sagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, da han og Martin Merrild sammen med direktør Louise Gade fra VIA Efter- og Videreuddannelse, lancerede det nye uddannelsesforløb på elite-niveau for yngre landmænd ved delegeretmødet i Herning.

Der er tale om et talentprogram i form af et bachelor-modul, som har innovation, ledelse og nye teknologier indenfor præcisionslandbrug som omdrejningspunkt.

Pilot glæder sig

Kristian Karlshøj (41), Ausumgård, Hjerm, er en af ’piloterne’ der skal teste det nye uddannelsesforløb fra januar 2019. Han har været etableret i 10 år men har et ønske om at videreuddanne sig.

»Jeg har længe drømt om at få noget mere teori på igen - både mht til ledelseskompetencer og innovation. En ting er at være god til at få idéer - noget andet er at lære at styre dem og få en forretning ud af det. Jeg tror faktisk på, at jeg har noget derhjemme, som jeg kan implementere den nye viden i. »

»Og hvis det kan skubbe til nogle af vores driftsgrene og forretningsområder, og hvis det kan gøre, at vi får nyt mod til at turde tro på, at vi kan vores idéer ud i verden, så er det jo super spændende,« siger Kristian Karlshøj.

Faktaboks

Pilotprojekt

  • Den nye eliteuddannelse får 25 deltagere. Der er tale om et bachelormodul.
  • Miljø- og Fødevareministeriet har afsat 900.000 kroner i 2019 til pilotprojektet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle