Ministeriet går i dialog

Sagerne om for meget udbetalt statsstøtte ikke afsluttet.

Undervisningsministeriets afdeling for erhvervsfaglige uddannelser er parat til at gå i dialog med de landbrugsskoler der har fået i opdrag at bevise, de ikke har fået for meget udbetalt i statsstøtte til landbrugselever fra lande uden for EU.

De kan ifølge ministeriet ikke nå at færdiggøre en uddannelse på 3 år, når de kun har opholdstilladelse til 24 måneder. Derfor er udbetalingen af statsstøtte uberettiget, og skolerne står til at skulle tilbagebetale et stort millionbeløb til statskassen.

Jørgen T. Møller, kontorchef i afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser, oplyser, at det nu er op til skolerne at bevise, at statsstøtten var berettiget, eventuelt ved at eleverne har haft merit med sig fra hjemlandet. På den måde kan uddannelsen i Danmark gennemføres på kortere tid.

"Jeg håber, der er tale om, at skolerne har misforstået reglerne. Men en misforståelse er i sig selv ikke nok til, at skolerne kan beholde pengene," siger kontorchefen, der også er uforstående over for, at Undervisningsministeriet skulle have givet mangelfulde, ukorrekte eller vildledende oplysninger. De anklagede skoler har ikke længere elever fra lande uden for EU, og dermed er problemet med opholdstilladelserne løst.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle