Minkfarmer får 1.000 gæster

"Vi nødt til at lade folk komme indenfor, så de kan se med egne øjne, hvad vi går og laver," siger Finn Nielsen.

Om to uger bliver det ikke til at se græsmarken foran stuehuset for bar biler. Hundredevis af nysgerrige vil stå i kø for at se de nyfødte minkhvalpe, og 16 minkavlere står klar til at tage imod de mange gæster, når Finn Nielsen åbner sin minkfarm i St. Merløse i forbindelse med arrangementet "Kom og besøg min minkfarm".

"Folk, der har forstand på det, siger, at hvis vejret arter sig, kommer der tæt på 1.000 mennesker. Så jeg kommer nok til at ofre det første slæt hø på græsmarken og forvandle den til en P-plads, så det hele ikke ender med et stort trafikkaos," siger Finn Nielsen med et lidt anstrengt men samtidig forventningsfuldt smil.

 

"Jeg glæder mig allerede meget. Hver dag året rundt gør vi det bedste, vi kan, for at dyrene skal have det så godt som overhovedet muligt. Det vil jeg gerne vise dem, der har lyst til at se det med egne øjne," siger Finn Nielsen.

Én gang før har Finn Nielsen holdt åbent hus. Det var tilbage i 2002, hvor der "kun" kom 200, men dengang var der kun åbent fra kl. 14-16, og der var ikke nær den samme fokus på minkavl, som der er i dag.

 

Sabotage lurer

At det ikke nødvendigvis er alle gæster, der kommer med de samme hensigter, er Finn Nielsen helt bevidst om.

Sidste år kom dyreværnsforeningen Animas talsmand Thorbjørn Schiønning og fire andre aktivister på besøg på en nærliggende minkfarm, der var med i Åben Søndag. De gik dog hurtigt igen, men, som Finn udtrykker det, ligger sabotage-vinklen altid og lurer.

"Så jo, jeg er forberedt på lidt af hvert. Men vi tager det hele, som det kommer. For med den omtale vi har fået de seneste par år, er vi nødt til at lade folk komme indenfor, så de kan se med egne øjne, hvad vi går og laver," siger Finn Nielsen.

"Mange tror, at der lugter på en minkfarm, og at de skal se blod. Men de bliver overraskede, for her lugter ikke, og dyrene har ingen skrammer. Sidste gang jeg holdt åbent hus, gik de allerallerfleste herfra og syntes, at det så fantastisk ud," siger Finn Nielsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle