Modigt at bygge ny slagtesvinestald

Mogens Bækgaard, Midtjysk Svinerådgivning, tøver ikke med at kalde produktionsvilkårene i Danmark og i Tyskland for konkurrenceforvridende. Han nævner i hurtig rækkefølge det tyske momssystem, tilskud til biogas og tilskud til byggeri i visse egne af Tyskland som eksempler på områder, hvor han mener, der er tale om unfair konkurrence.

Hertil kommer, at tyske slagterier i de seneste år har været i stand til at betale en højere pris, blandt andet som følge af lavere slagteomkostninger end herhjemme.

Han forventer, at udviklingen i Danmark vil gå i retning af en større smågriseproduktion de kommende år, selvom en del vil indstille produktionen som følge af enten 2013-krav eller som følge af dårlig økonomi.

"Det er min fornemmelse, at der ligger mange projekter med sostalde i skufferne rundt omkring. Projekter, der er parat til at blive ført ud i livet, når de finansielle forhold normaliseres," siger Mogens Bækgaard.

Til gengæld mener han, at der er noget længere mellem projekter med slagtesvinestalde. Han går endda så vidt som at kalde det "modigt" at bygge en ny slagtesvinestald i Danmark.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle