Modstand mod landbruget bekymrede formanden

Godt 100 medlemmer mødte op til SLFs generalforsamling 8. marts med årsberetning, valg til bestyrelse og repræsentantskab samt livlig debat i salen.

Formand Christian Lund og direktør Erik Lydiksen aflagde SLFs årsberetning og fortalte om året, der gik, og året, der kommer.

2017 var et godt år, men der er ingen grund til at hvile på laurbærrene, var de to enige om. Det gælder både i forretning og i forening. Der er al mulig grund til at være fremme i skoene, hvad angår produkter, specialisering, digitalisering samt politisk dialog og involvering.

Forholder sig til omverdens krav

Det gælder om at være konkurrencedygtige og kunne se ind i den virkelighed, der nu er - med stigende krav og forandringer samt forbrugernes skiftende vaner, behov - og til tider – skepsis og kritik.

»Det skal være godt at være landmand, og vi gør vores bedste for, at I har gode rammebetingelser. Vi må også bare se ind i en fremtid med stadig stigende krav og modstand mod landbruget. Det kan godt bekymre – også i forhold til kommende generationer af landmænd«, sagde Christian Lund.

Netop generationsskifte er noget, SLF tager alvorligt og gør en hjælpende indsats i forhold til. Unge landmand kan have svært ved at stille med den nødvendige kapital og den ældre generation svært ved at sælge. Ofte kan en alternativ etableringsform være løsningen – det kan SLF hjælpe med, og i løbet af året vil der være forskellige arrangementer om netop generationsskifte – allerede 22. marts kan man høre mere om dette hos SLF.

Medlemstal og bestyrelse

Medlemstal var også oppe at vende i generalforsamlingen – tallet er faldende, så hvordan kan vi opfordre landmænd til at blive medlem? – og for den sags skyld – hvordan kan vi få landmænd til at synes, at det er attraktivt at deltage i bestyrelsesarbejde?

Et meget aktuelt emne, for da der skulle vælges to nye kandidater til bestyrelsen i løbet af aftenen, var der ingen kandidater til de to ubesatte stillinger. Til repræsentantskabet blev der valgt 25 medlemmer.

I løbet af aftenen var der mulighed for at stille spørgsmål til formanden. Det var der en del, der benyttede sig af.

Da klokken blev 22.30, var det slut på en lang og varm debatfyldt aften, og deltagerne forsatte ud i den regnfulde nat.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle