Nedsætter influenza-ekspertgruppe

Seges Svineproduktion skruer op for information om smittebeskyttelse.

Seges Svineproduktion følger tæt, hvordan antallet af varianter af influenza vokser.

»Vi kan konstatere, at mennesker tager influenza ind i stalden, hvor den blander sig med grisenes influenza og laver nye varianter«, siger sektordirektør Christian Fink Hansen, som derfor gentager to råd:

Bliv vaccineret mod influenza

Bliv hjemme, hvis du har symptomer på influenza.

Seges har i mange år samarbejdet med Københavns Universitet omkring forskning i udbredelse, smitte og kontrol med influenza i stalden.

Lige nu starter et polteprojekt, hvor man undersøger betydningen af karantæne og vaccination for influenzas udbredelse i farestalden.

»Worst case er, som Lars E. Larsen anfører, at et influenzavirus fra en gris smitter til et menneske, og dette influenzavirus spreder sig mellem mennesker. Det skete i Mexico i 2009. Når man holder et tilfælde i 2009 op mod alle de mennesker, der dagligt har kontakt med grise i hele verden, er det en meget lille sandsynlighed«, siger sektordirektøren.

Derfor er fokus på at undgå at få skabt nye influenza-varianter ved at opfordre folk til at følge de to råd.

På trods af den lille sandsynlighed har Seges Svineproduktion nedsat en influenza-ekspertgruppe med deltagere fra KU, SSI, FVST, LMST og L&F.

»Ekspertgruppen har set vores anbefalinger efter i sømmene, har diskuteret besøgsregler og retningslinjer for adgang til grisestalde og handlemuligheder, hvis worst case sker et sted i verden«, forklarer Christian Fink Hansen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle