I samtlige nyhedsudsendelser om formiddagen fredag 23. januar fik vi leveret løsningen på dansk svineproduktions problemer med lugt og forurening.

To unge fremstormende socialdemokrater havde udtænkt et projekt, hvor de vil placere svinene i store anlæg langs motorvejene helt uafhængige af jordtilliggender, for svineproduktion er jo blevet en industri, og så må den jo ligge i et industrikvarter. Så kan man bedre styre input og output, og vi ved jo, at output er det der giver de største problemer.

Det havde de selvfølgelig en løsning på - jo, her bevægede de sig helt ud i science fictions-sfæren og røbede sig som aldeles uvidende om de faktiske forhold i dyrehold.

Anlæg, som de har forestillet sig, er i alle henseender umulige og etisk uforsvarlige for både dyr og mennesker, men måske havde de en bagtanke med forslaget, for det kunne jo give beskæftigelse til en del mennesker i den rigtige industriverden, men mange lignende tiltag i tekniske løsninger har alle lidt skibbrud hidtil.

Så gode socialdemokrater og andre politikere med slige synspunkter: Se at komme tilbage til virkeligheden og indse hellere, at vi har alt for mange svin i Danmark. Et passende antal kunne være ca. en gris pr. indbygger, så kan vi klare selvforsyningen og spare den store import af proteinfoder. Det vil være til stor gavn for natur og miljø. Selv lugtgenerne vil blive minimale, når blot de færre grise bliver fordelt på mindre og mere alsidige bedrifter.

Hans Jørgen Nygaard

Frie Bønder - Levende Land

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle