New Holland topper traktorsalget i maj

New Holland solgte bedst i maj måned, som i alt tegnede sig for 141 traktorer - lidt færre end samme periode sidste år.

New Holland kunne med 43 traktorer tage en overbevisende sejr i maj. Det viser opgørelsen over nyregistrerede traktorer for maj måned.

Og der er langt ned til nummer to på listen. John Deere solgte 21 traktorer, mens Case IH indtager tredjepladsen med 18 traktorer - blot én mere end MF på fjerdepladsen med 17 nyregistrerede traktorer.

På de efterfølgende pladser kommer Valtra med et stabilt salg på 13 styk efterfulgt af Claas med 12 traktorer. Et andet grønt mærke, Fendt, nåede lige præcis 10 traktorer i maj.

For Deutz-Fahr blev det blot til fire solgte traktorer, mens søstermærket Same fik held til at sælge en enkelt model.

Sammenlagt blev der nyregistreret 141 traktorer i maj 2014. Det er lidt færre end sidste år, hvor 149 traktorer blev registreret. Til gengæld er forskellen ikke så stor, som den har været i visse tidligere måneder i 2014, hvor traktorsalget ikke har nået samme gear som i 2013.

Fælles for alle 141 traktorer er, at de er på 30 kilowatt eller derover. Men hæves det tal til 60 kilowatt, blev der blot indregistreret 124 traktorer i maj, fremgår det af statistikkerne. En lille del af traktormarkedet består altså af helt små traktorer, der formentlig ikke sælges til landbrug men i stedet til kommuner og andre sektorer.

De 124 traktorer over 60 kilowatt er i øvrigt en fremgang i forhold til sidste år. Her blev kun 119 traktorer over 60 kilowatt nyregistreret i maj.

Kilde: ND Data

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle