Niels fik fingrene i mediemaskinen

Niels Erik Nielsens navn har i rigtig mange år været forbundet med Galloway kødkvæg. Sidste vinter skete så det, der ikke måtte ske - nogle af hans dyr døde. Det har kostet dyrt på mange måder.

Det er så let at dømme andre, og jo mindre man kender til baggrunden, jo lettere er det.

Det har Niels Erik Nielsen været en af dem, der for alvor har mærket siden sidste vinter, da nogle af hans dyr blev fundet døde og afmagrede på Dybsø ved Sydsjælland.

Niels, der oprindeligt arbejdede som brolægger, kastede sig for omkring 30 år siden ud i at opdrætte Galloway kødkvæg. I en lang periode var han formand for Galloway-foreningen, og mange fulgte med begejstring hans og hans hustru Sonjas beskrivelser af forskellige bedrifter med Galloway, som blev bragt i magasinet Kødkvæg.

De, der kender Niels, ved, at det ligger ham meget på sinde, at dyrene passes og trives godt. Han har enorme arealer med naturpleje på hele Sjælland og havde en overgang næsten 750 dyr. Men de blev tilset, som de skulle. Han har kørt flere hundrede tusinde kilometer for at føre tilsyn med sine dyr.

Niels og Sonja boede i adskillige år på Dybsø, som de havde lejet af Naturstyrelsen. De elskede livet dér, men tilværelsen på øen blev for besværlig, når de havde dyr på store dele af Sjælland. Så de flyttede til Glumsø, hvor de stadig driver landbrug.

Niels Erik Nielsen var en af de første, der så potentialet i naturpleje, som netop Galloway er fremragende til at udføre. De hårdføre og altædende dyr blev i den periode, hvor han var formand for Galloway-foreningens bestyrelse, mere populære, end de nogensinde tidligere havde været, fordi også andre fik øjnene op for, hvor velegnet racen er til naturpleje. I modsætning til mange andre, der startede på naturpleje, formåede Niels Erik at gøre det til en rentabel forretning bl.a. på grund af sine enestående evner til at passe dyr på store, uoverskuelige arealer.

Niels Erik Nielsen har vedtaget en bøde på 25.000 kroner for hændelsen på Dybsø sidste år. Dermed bliver der ikke en retssag mod ham.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle