Nilausen ny økologi-chef

Der er en erfaren kapacitet inden for økologien, som i fremtiden skal lede den nyoprettede hovedafdeling for økologi i Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret.

50-årige Søren Nilausen kommer udefra - han er chef for DLG Økologi - for at blive økologichef på Landscentret, Og han siger selv, at han har været med inden for området, lige siden økologien for første gang spirede frem på Landbohøjskolen i 1970'erne.

Han vælger i forbindelse med sit nye job at stikke fingeren i jorden og har ikke nogen programerklæring at fyre af:

"Men vi skal gøre en aktiv indsats for at udvikle den økologiske rådgivning, så de økologiske bedrifter bliver så konkurrencedygtige som muligt," siger han.

Søren Nilausen glæder sig over den medvind, som økologien oplever for øjeblikket, men han understreger også, at træerne sjældent gror ind i himlen i dansk landbrug. Så de økologiske bedrifter bør glæde sig over forbrugerinteressen, og at der er en mulighed for at konsolidere sig. Og så ellers indstille sig på, at det kan blive lidt strengere tider igen.

"Økologien er et bud på en bæredygtig udvikling, og jeg synes det er modigt at kaste sig over en produktion uden de hjælpemidler, som andre råder over," siger Søren Nilausen om de producenter, som han i fremtiden skal sikre en god rådgivning.

Han er uddannet agronom fra Landbohøjskolen i 1982 og blev derefter kvægbrugskonsulent i

Videbækegnens Landboforening. Senere blev han ansat i Holstebro-Lemvigegnens Husmandsforening samt i DLG som kvægfoderagronom.

I to år var Søren Nilausen lærer og projektleder på Borris Landbrugsskole og har så siden 1997 været chef for DLG's landsdækkende økologiarbejde.

Søren Nilausen bestrider en række tillidsposter bl.a. som medlem af Landbrugsraadets økologiske arbejdsgruppe og bestyrelsesmedlem i Fonden for Økologisk Landbrug.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle