Nordea vil gerne have nye kunder

»Jeg kan godt forstå, hvis nogle landmænd synes, det er sværere at låne end før krisen, men vores udlån til landbruget er øget med 2 mia. kr. sidste år, og vi vil fortsat gerne låne ud til gode, rentable projekter, og vi låner også ud til opkøb af jord og til ejerskifter,« siger landbrugschef Søren Porsbjerg, Nordea.

Stigningen er sket inden for realkreditlån, der nu udgør tre fjerdedele af Nordeas udlån til landbruget, mens bankudlånet er uændret.

»Vi får en del henvendelser fra landmænd, der gerne vil være kunder hos os. Det betyder ikke, at vi tager alle ind, men vi gør det gerne, hvis det er en sund virksomhed med et fornuftig forhold mellem indtjening og balance, og de har en rimelig egenkapital,« siger han.

Han forklarer, at Nordea gerne vil øge landbrugsengagementerne. Dog bekymrer landbrugets betydelige gæld banken.

»Specielt hvis der kommer en rentestigning. Så er det vigtigt, at landmanden har en strategi for at imødegå udsving i renter, foder- og afregningspriser,« siger Søren Porsbjerg.

»Jeg mener, dansk landbrug har gode muligheder for at bidrage til samfundet og eksporten, samtidig med at der er en fornuftig indtjening på bedrifterne. Derfor tror vi også på, at vi kan gøre fornuftige forretninger med landbruget,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle