Nu bliver det let at teste vognbremser

Ny bremsetester med plads til brede dæk gør det let for landbruget at tjekke vognens bremseevne.

Der blev testet vognbremser på Landsskuet på en ny type bremsetester, som kan tage vogne med ekstra brede landbrugsdæk.

Målet med den nye tester, som allerede er solgt i fire eksemplarer til danske maskinforretninger, er at gøre det lettere for landmænd at få testet gyllevogne og kornvogne.

»Vi vil gerne vise, at landbruget kan og vil, og da politiet finder bremsefejl på mange vogne, er det en god ting lige at få tjekket op,« anbefaler Per Hedetoft, Dansk Maskinhandlerforenings medlem af færdselsgruppen, der har til formål at deltage i et positivt samarbejde med Rigspolitiet og Trafikstyrelsen.

Agro-bremsetest giver vigtig info

Færdselsgruppen har fastsat normer for en såkaldt Agro-bremsetest, som man håber at få alle landbrugsvogne gennem. I den har vognen ikke kun bestået eller er dumpet. Testen ender med en bremserapport, hvorpå man blandt andet også kan se, hvor meget vognen bremser ved forskellige hydrauliktryk. Samtidig er der nyttig viden til de, der skal udføre eventuelle justeringer eller reparationer.

Bremsetesteren er mobil, så det forventes, at man både kan få en Agro-bremsetest hos en kunde, hvor der samles en stribe vogne, og på værksteder. Såfremt der findes fejl der kræver en reparation, skal værkstedet have uddannet mandskab for at kunne foretage dem.

En bestået Agro-bremsetest markeres med et klistermærke på vognen, hvilket gerne skulle blive et godt signal til resten af samfundet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle