Nu styrer Lexion helt sig selv

Ved at indlemme de sidste funktioner i Cemos Automatic kan Lexion-mejetærskerne nu regulere sig selv 100 pct. for at opnå de bedste resultater.

Under Cemos Automatic-paraplyen tilføjer Claas nu modulet Cemos Auto Threshing. Cemos Auto Threshing gør de kendte Lexion-mejetærskere i stand til automatisk at regulere cylinderhastigheder og broåbning for at optimere på høst-arbejdet, hvad enten det gælder færre knækkede kerner, mindre spild eller højest mulig kapacitet.

»Med disse ting kan mejetærskeren regulere sig selv 100 pct. i forhold til opgaven, og Auto Thresing arbejder sammen med de andre funktioner, som sender data til en central enhed, der så tager de endelige beslutninger,« forklarer Christian Schulte om den nye funktion.

Styres via ny Cebis

Cemos Automatic styres via Claas’ helt nye generation Cebis touch-terminal, der også kommer som noget nyt til den kommende sæson. På terminalen har piloten mulighed for at justere på fire vandretliggende bjælker, der hver især angiver forskellige ønskede parametre så som mængden af knækkede kerner og renhed på færdigvaren.

»Man kan godt skrue helt op for alle fire, men det siger sig selv, at man ikke kan opnå samtlige fordele ved én indstilling. Derfor vil maskinen også hurtigt foreslå en anden indstilling,« tilføjer Christian Schulte.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle