Nutrifair tror på fremtiden som messe for husdyrproducenterne

Husdyrmessen i Fredericia er lykkedes med at øge interessen blandt gæster og udstillere uden at sætte sit klare fokus på husdyrproduktion over styr, og det lover ifølge arrangørerne godt for fremtiden.

Overskueligt. Man skal ikke sætte hele dagen af til messen, men når meget på fire-fem timer. Lige præcis de firmaer er til stede, som en husdyrproducent har brug for. Tid til at mødes med kolleger og leverandører.

Det er nogle af de plus-ord, gæsterne sætter på den specialiserede husdyrmesse Nutrifair i Fredericia, som i år finder sted for niende gang, nemlig onsdag 15. januar og torsdag 16. januar.

At messen også har etableret sig på udstillersiden ses bl.a. af, at der i år er udsolgt med mere end 270 udstillere i de to haller og en komplet udfyldt standplan - mod 257 udstillere forrige år. På udstillerlisten ses også en række nye firmaer, som ikke før har udstillet på Nutrifair.

For udstillerne er det i høj grad messens overskuelighed og specialisering, der gør den attraktiv, viser messearrangørens egne undersøgelser. Det giver mere ro og bedre fokus på de besøgende, er oplevelsen. Har man produkter til både køer og grise, har man reelt noget af interesse for næsten samtlige gæster.

Derudover er ’kvaliteten’ af gæsterne attraktiv for udstillerne. Messearrangørens tal viser, at gæsterne i gennemsnit tilbringer over fem timer på messen. 96 procent af gæsterne kommer for at følge med og blive fagligt inspireret. 79 procent af gæsterne kan træffe indkøbsbeslutninger på bedriftens vegne. 68 procent af gæsterne han konkrete investerings- og indkøbsplaner. Et besøg varer i gennemsnit godt 5 timer. Det viser messearrangørens egne tal.

Større stande

»Vi er blevet en fagmesse med streg under fag. Bl.a. ser vi i år, at standene er noget større i gennemsnit end tidligere, og det tolker vi som et signal om, at udstillerne altså har et positivt udbytte af at være her«, konstaterer en tilfreds Jørgen Kronborg, projektleder på Nutrifair.

Han tror derfor også på, at Nutrifair kommer til at fejre sit ti års jubilæum i 2021, selv om fagmessen så at sige kolliderer direkte med Agromek, som er blevet flyttet til 19.-22. januar 2021 efter en større omrokering af de internationale messer, bl.a. SIMA i Paris.

»Det er naturligvis hamrende uheldigt, men mest for branchen som sådan og udstillerne især, for der er nok ingen tvivl om, at det vil koste både gæster og udstillere begge steder. De besøgende kan formentlig godt navigere i det her ud fra deres faglige interesser. Nutrifair er en fagmesse for husdyrproducenter. De andre messer er noget andet. Vi tror på konceptet og styrker vores faglighed , og så må markedskræfterne afgøre resten«, siger Jørgen Kronborg.

Stærke konferencer

Konferenceområdet var gemt lidt for godt af vejen, og det faglige program var ikke fagligt nok.

Det er to af de erfaringer fra 2019, der ifølge projektleder Jørgen Kronborg har inspireret Nutrifair i 2020 i placering og tilrettelæggelse af det faglige program på messen onsdag 15. januar og torsdag 16. januar 2020 i Fredericia.

»Der skal naturligvis være fri adgang til faglighed«, som projektlederen siger.

Om onsdagen gås der i dybden med en række husdyrfaglige emner fra den praktiske hverdag på bedriften. Torsdagen står i klimaets tegn.

Nutrifairs støt voksende bioenergiområde byder også på et særdeles stærkt konferenceprogram med bl.a. Henrik Høegh og Peter Gæmelke på talerlisten.

Faktaboks

Nutrifair:

  • Holdes i år for niende gang i Messe C i Fredericia
  • Åbent onsdag 15. januar og torsdag 16. januar kl. 9-17 begge dage
  • Gratis adgang for professionelle gæster. Du kan printe din adgangsbillet via hjemmesiden www.nutrifair.dk
  • På hjemmesiden kan du også finde udstillerlisten og se det faglige konferenceprogram samt bioenergi-aktiviteterne

Emneord

Nutrifair 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle