Ny bestyrelse for økologiforskning

Fødevareministeriets internationale center for forskning i økologisk jordbrug og fødevarer, ICROFS, har fået ny bestyrelse og en ny formand. Blandt de nye bestyrelsesmedlemmer er afdelingsleder ved økologisektionen i Landbrug & Fødevarer Kirsten Lund Jensen.

Mette Wier afløser Thomas Harttung, leder af Aarstiderne, på formandsposten. Ændringerne sker i forbindelse med, at fødevareministeren har forlænget centrets mandat for perioden 2013-2017.

Den nye formand, Mette Wier, er professor ved Institut for Samfund og Globalisering på RUC. Hun har en lang forsker- og ledelseserfaring og har tidligere været formand for regeringens forebyggelseskommission og medlem af Natur- og Landbrugskommissionen.

I Landbrug & Fødevarers økologisektion ser man frem til samarbejdet med den nye formand:

»Vi kender Mette Wier fra Fonden for økologisk Landbrug, hvor hun er en dygtig og kompetent samarbejdspartner, der er godt inde i den økologiske dagsorden. Så jeg ser frem til et øget samarbejde i ICROFS med hende,« siger formanden for Økologisektion i Landbrug & Fødevarer, Uffe Bie.

Også blandt de danske bestyrelsesmedlemmer er der nye ansigter, blandt andre afdelingsleder ved økologisektionen i Landbrug & Fødevarer Kirsten Lund Jensen, professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på KU Lotte Holm og viceinstitutdirektør på DTU Fødevareinstituttet Anders Permin.

Flere af ICROFS-bestyrelsens internationale medlemmer fortsætter i den nye periode, herunder dr. Bernard Hubert fra AgroPolis, professor Louise E. Jackson fra University of California, dr. Mwatima Juma fra International Fund for Agriculture Development (IFAD) i Tanzania samt Roberto Ugas fra University of Lima i Peru.

loh

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle