Ny dybdestyring fra Lemken: Kend den på knækket

Contourtrac fastholder harvedybden gennem lavninger og over bakketoppe.

Med vejeceller, en hydraulisk cylinder og et vippeled mellem tandsektionen og pakkeren tilbyder Lemken nu det unikke dybdestyringssystem Contourtrac til de halvbugserede Karat-stubharver under kuperede forhold.

Når vejecellerne påvirkes af trykket på dybdestyringshjulene forrest på harverammen i en lavning eller over en bakketop, får det cylinderen til at knække harven over knækleddet med op til cirka fem grader op eller ned, så harven automatisk tilpasser sig konturerne. Samtidig påvirkes også harvens hydrauliske vægtoverføring.

Dermed fastholdes den ønskede arbejdsdybde for harven. Da det sker helt automatisk, lettes traktorføreren samtidig for det ganske anstrengende arbejde, det ofte er selv konstant at skulle justeres arbejdsdybden.

Lynskift af hele spidsholderen

En anden smart Karat-feature er lynskift af hver tands spidsholder. Med Lemkens patenterede låsesystem sidder de blot fast med en enkelt låsesplit og kan hurtigt skiftes. Det giver flere fordele ud over tidsbesparelsen.

Dels kan forreste tandrækkes spidser, der alt andet lige slides hurtigere, nemt skiftes ud med bagerste tandrækkes spidser, så der opnås et ensartet slid på alle spidser.

Dels koster en spidsholder kun 300 kroner. Dermed er det økonomisk realistisk at have et ekstra sæt holdere med eksempelvis bredere skær liggende, så der altid harves med den optimale spids til opgaven.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle