Gårdejer Finn Pedersen, Klovborg, er valgt som formand for rådgivningsselskabet LRØ. Han afløser Jens Ejner Christensen, Jelling, der har stået i spidsen for LRØ siden 2001, men nu har valgt at takke af.

Finn Pedersen, 41 år, blev valgt uden modkandidater på bestyrelsens konstituerende møde i Landbrugets Hus i Horsens 21. april.

Jens Gammelgaard, Odder, og Sejer Grimstrup, Lindved, bliver næstformænd på lige vilkår i LRØ's bestyrelse, og de tre landmænd udgør dermed rådgivningsselskabets formandskab.

"Jeg er meget glad for den udfordring, jeg her har fået," siger den nye formand. Også selv om erhvervet lige nu oplever modgang og krise.

#Behovet for rådgivning i landbruget har aldrig været større, end det er i dag. Det er vigtigere end nogensinde før, at vi er effektive over hele linjen, så vi kan præstere positive produktionsresultater. Derfor er det afgørende, at vi i LRØ har gode rådgivningstilbud på hylderne, og at rådgivningen har en nytteværdi for landmanden. Jeg ser frem til at varetage opgaven som formand for LRØ."

Finn Pedersen siger, at LRØ er klar til at rådgive landmænd i alle situationer.

"Vi har et godt hus, og vi har været igennem en proces, hvor vi har truffet vigtige beslutninger for selskabet. Vi har gode medarbejdere, og jeg føler, at vi er godt gearet til fremtiden."

Finn Pedersen driver Østergård i Klovborg med 475 hektar. Han har 750 søer og produktion af 22.000 slagtesvin.

Ved siden af formandsposten i LRØ er han nyvalgt formand for Østjysk Landboforening, som er en af de tre foreninger der står bag rådgivningsselskabet. De to andre LRØ-foreninger er Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vejle-Fredericia Landboforening.

Finn Pedersen holder som formand for LRØ's planteavlsudvalg, men beholder sin post i Landsudvalget for Planteproduktion.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle