Ny kælveafdeling løfter ydelsen

På Kærgård var gold- og kælveforholdene produktionens flaskehals. Det har ny stald med sand og smarte løsninger ændret markant.

Selv om de 450 jerseykøer hos Mie og Søren Brogaard Christensen på Kærgård ved Daugbjerg i forvejen ydede pænt med 9.200 kgEKM/årsko, steg ydelsen alligevel tre kg pr. ko, da en ny gold- og kælvestald blev taget i brug omkring 1. maj. Reelt har stigningen været større pr. nykælver, da langtfra alle køerne endnu har været gennem den nye stald med sand og plads til 82 kælvekvier, goldkøer og nykælvere i fem forskellige opdelinger, herunder ti kælvningsbokse og et opstartshold.

Allerede ved overtagelsen i 2013 så ægteparret, at gold-, kælve- og opstartsfaciliteterne var produktionens flaskehals, og derfor blev det den gang aftalt med långiverne, at der skulle sættes et beløb af til forbedringer.

Søren Brogaard Christensen lægger dog ikke skjul på, at det har krævet tilpasninger af projektet, der er tegnet af Bygningskontoret Nord A/S, at nå i mål ift. den økonomiske ramme, men at resultatet stadig giver den ønskede dyrevelfærd og arbejdslettelser.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle