Ny kampagne vækker stoltheden

Landbrug & Fødevarer tager næste skridt i omdømmeindsatsen på mandag, hvor kampagnen ’Noget af det bedste i verden’ lanceres.

"Jeg gør bare mit bedste, og så er det da dejligt, hvis der er nogen, der kan lide det ude i verden".

Sådan lyder ordene fra mælkeproducent Henrik Sundgaard fra Ørnhøj i Landbrug & Fødevarers nye omdømmekampagne ’Noget af det bedste i verden’.

Sammen med to andre danske fødevareproducenter er han en del af kampagnen, der skydes i luften mandag 1. oktober.

Budskabet for kampagnen er, at vi her i Danmark producerer nogle af verdens bedste fødevarer, og at de er værdsat ude i verden. Derfor kan danske forbrugere også godt være stolte af de fødevarer, som produceres i Danmark.

"Jeg tror, alle kender følelsen af at møde noget dansk, når vi er i udlandet. Uanset om det er Lego, Ecco-sko eller måske et lille kuvertsmør med Lurpak-mærke, bliver vi danskere rigtig glade, når vi møder det derude. Og det er netop den følelse, vi forsøger at trække hjem. Nemlig at danske fødevarer er så gode, at de kan klare sig hos verdens mest kritiske forbruger i Japan, hos de madglade italienere og blandt hipsterne i New York", siger Christian Hüttemeier, kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer.

I kampagnen kommer vi med til Japan, hvor der er dansk gris på nudelsuppen, til Manhattan, hvor de spiser dansk havarti, og til Italien, hvor den bedste icebergsalat er dansk.

"Der er helt sikkert ikke ret mange danskere, der ved, at dansk salat er noget af det bedste, man kan købe på grønttorvet i Verona. Personligt blev jeg ret overrasket, men også stolt og glad. Det tror jeg også, at der er mange andre, der vil blive", siger Christian Hüttemeier.

Kampagnens kerne består af en række film, som kommer til at køre på tv, i biografen og på sociale medier som Facebook og Youtube.

Derudover vil plakater fra kampagnen blive vist på togstationer og i bybilledet.

"Man kommer til at opleve meget flotte fotos fra det danske land med vores fødevareproducenter placeret som et lille magisk fixpunkt i en stor verden, hvor vi har en afgørende betydning med vores kvalitetsfødevarer. Fotos, der i ét enkelt billede fortæller en meget stor historie, som vi kan være stolte af", forklarer Lisbeth Olsgaard, brandingchef hos Landbrug & Fødevarer.

Den virkelige verden

’Noget af det bedste i verden’ bliver tredje kapitel i den omdømmefortælling, som Landbrug & Fødevarer har arbejdet på i otte år.

I forhold til tidligere kampagner som f.eks. ’Noget at være stolte af’, hvor journalist og forfatter Jørgen Leth lægger stemme til, bliver denne kampagne noget anderledes.

"Vi har nu gennem otte år arbejdet på at give befolkningen et mere nuanceret billede af vores erhverv. Det er lykkedes rigtig fint, og derfor er vi klar til at åbne op for fortællingerne fra det store udland. Så vi vender grebet om i denne film og får andre til at fortælle, hvor gode vi er", siger Lisbeth Olsgaard.

Kampagnen viser den virkelige verden, og der optræder derfor kun rigtige fødevareproducenter, dyr og kunder i filmene.

"Vi viser verden, som den er. De mennesker, som er med i filmen, er mennesker, som hver dag har berøring med danske fødevarer, og det, de siger om de danske produkter – det mener de. Det har været ekstremt vigtigt for os, at det skulle være sådan. For virkeligheden er vores stærkeste kort, når vi skal overbevise danskerne om, at de fødevarer, der produceres i Danmark, er noget af det bedste i verden", siger Christian Hüttemeier.

Man ser bl.a. en japansk kunde fortælle, at de bruger dansk grisekød pga. den meget lave brug af antibiotika i produktionen.

Dansk stolthed

Som noget nyt har Landbrug & Fødevarer valgt Hjaltelin Stahl som bureau til at udvikle kampagnen.

"Det har været en fantastisk, men også svær opgave at skulle bygge videre på noget, som har været så succesfuldt. Men fødevareerhvervet har nogle fantastiske fortællinger, som vi skal have ud til danskerne, så der har været masser af positive historier at tage fat i", siger Steffen Hjaltelin, adm. direktør for bureauet.

Kampagnen kommer til at leve på nye kanaler som Youtube og i et hjemmesideunivers.

"Vi har brugt en del tid på at finde de rigtige veje til at nå danskerne. Det er også derfor, at der ikke bare er én, men mange forskellige film, som er designet, så de passer til alt fra tv-reklamer, sociale medier, streaming-tjenester, hjemmesider og meget mere. På den måde er kampagnen opdateret til nutidens komplekse medieverden", siger Steffen Hjaltelin.

Kampagnekonceptet giver derfor mulighed for, at der løbende kan skiftes ud og sættes nye historier ind.

For eksempel kan salat-fortællingen på et senere tidspunkt erstattes med dansk maltbyg i tysk øl eller måske dansk læder i italienske Ferrari-biler.

"Der er så mange gode historier, så det sværeste er faktisk at vælge. Men det er jo langt bedre, end hvis der ikke var noget at fortælle", siger Steffen Hjaltelin om kampagnen.

Kampagnefilmen er instrueret af Kasper Torsting, der er kendt for dokumentaren ’Armadillo’ og den biografaktuelle ’I krig og kærlighed’.

Relaterede

26. sep 14:20

Ny tredelt kommunikation

L&F har delt sin kommunikationsstrategi op i tre ’ben’: Positiv, forklarende og kæmpende kommunikation, fortæller Morten Høyer, direktør i Landbrug & Fødevarer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle