Ny og større diskharve fra He-Va

He-Va har udviklet en ny diskharve med større diske og større konstruktion.

Den danske maskinproducent He-Va udstiller den nye diskharve Disc-Roller Xl Contour med arbejdsbredder fra 2,5 til 7,5 meter på årets Agromek.

Med Ø610 mm store diske understreger He-Va, at den har større diske, end mange traditionelle harver har i dag.

Ifølge He-Va betyder de større diske, at de får en større gennembrudskraft i jorden.

»Rotationseffekten er dermed optimeret, og de kan samtidig komme dybere ned i jorden og indarbejde plantematerialet mere effektivt, især ved større mængder afgrøderester som i marker med majsstængler eller efterafgrøder«, lyder det fra teknisk direktør Heine Christiansen i en pressemeddelelse.

Mere frihøjde i rammen

Ud over at diskenes størrelse er forøget, er designet på diskene også ændret for at sikre et optimalt jordflow.

Det er dog ikke kun diskene, der er ændret i forhold til HE-VAs nuværende sortiment af diskharver. Selve Disc-Roller XL Contour’ens konstruktion er ligeledes ændret.

»Det har været vigtigt for os, at alle elementer i Disc-Roller XL Contour bidrager til at skabe et godt jordflow, så planteresterne indarbejdes effektivt i jorden. Vi har derfor designet den med mere frihøjde i rammekonstruktionen og større afstand mellem diskene, så jord og materiale dermed kan vendes rundt og fordeles uden problemer«, forklarer Heine Christensen.

Disc-Roller XL Contour fra HE-VA bygger i øvrigt videre på det samme dybdereguleringssystem som de eksisterende He-Va diskharver.

Faktaboks

Find He-Va 

  • Udstiller i Hal X, stand nr. 1110.
  • Den nye diskharve er blandt trækplastrene.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle