Ny opgørelse på vej

I fremtiden vil mælkeproducenter med produktion på flere ejendomme få samlet deres data for ydelse og øvrig produktion under ét.

RYK efterkommer nu ønsket om en mere gennemsigtig ydelseskontrol ved at ændre opgørelsesgrundlaget fra CHR til CVR-nummeret.

Direktør for RYK-Fonden Niels Henning Nielsen lægger ikke skjul på, at det er flere års ønske fra erhvervet, som nu opfyldes.

»Vi har overvejet andre opgørelsesmetoder, men nu indfører vi »bedriftsbegrebet«, som også får betydning for de landmænd, som ønsker forenklede styringslister for deres produktion på flere ejendomme, hvis ejendomme er registreret i samme CVR-nummer,« siger han.

Det er KvægIT på Videncentret, som står bag de nye ændringer, og afdelingsleder Vibeke Christensen er glad for at efterkomme kvægbrugernes ønske.

Flere ændringer på vej

»I forbindelse med årsopgørelsen i ydelseskontrollen samler vi data fra flere besætninger indenfor mælkeproduktionen. Senere på efteråret vil reproduktion og sundhed følge efter,« forklarer hun.

Ændringerne kommer ikke til at medføre ekstra omkostninger for kvægbrugerne, og allerede nu er det muligt i Dyreregistrering at trække nogle få udskrifter, bl.a. mælkeproduktions- og celletalsopgørelser for flere besætninger, samlet i en driftsenhed. Alle vore nye værktøjer bliver udviklet til at blive anvendt på driftsenheder bl.a. DMS og Norfor, fortæller Vibeke Christensen.

pwm@landbrugsmedierne.dk
33 39 47 52

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle