Ny prisberegner sammenligner firmaer

AgroMarkets har lavet en prisberegner, der tager højde for omkostninger, når man skal finde den bedste aftager.

Et godt tilbud handler ikke kun om en høj pris, men også om lave omkostninger. Det kan være svært at overskue, når man skal handle korn og raps, gødning og foderstoffer. AgroMarkets har derfor lavet en prisberegner på agromarkets.dk, som gør det muligt at sammenligne priser og omkostninger og gøre markedet mere gennemsigtigt.

Har man et parti korn eller raps liggende, kan man ved at taste de forskellige kvalitetsparametre finde ud af, hvad de forskellige foderstofselskaber vil kræve for rensning, tørring og håndtering.

»Især for raps kan det være svært at overskue afregningsprisen på grund af de mange omkostninger, der pålægges. Nogle giver måske den laveste købspris, men er i virkeligheden i sidste ende bedste køber, fordi deres omkostninger er mest attraktive,« siger Henrik Mulvad Madsen, analytiker i AgroMarkets.

Han er især specialist inden for gødning og har også været med til at udvikle en prisberegner på dette område. Med den kan man sammenligne prisen på næringsstoffer som kvælstof, fosfor og kalium.

Prisberegneren for raps og gødning ligger helt klar med 2017 tal, mens prisberegneren for foderbyg, rug, havre og hvede endnu mangler 2017 tal fra tre foderstofselskaber for at kunne blive helt klar.

Skulle man have lavet en særaftale med et selskab, er prisberegneren lavet, så man kan ændre tallene i beregningerne og alligevel sammenligne selskaberne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle