Nye teltstalde var succes i Aabenraa

Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa rev de gamle træstalde ned blot en måneds tid før deres 60 års jubilæumsskue. De nye midlertidige teltstalde var en stor succes.

Godt dyrskuevejr lokkede lidt flere end sidste år til Aabenraa, hvor Det Sønderjyske Fællesdyrskue inviterede til 60. års jubilæum på Dyrskuepladsen. Dyrskuet kunne i år melde om 20.700 besøgende, hvilket lander perfekt i forhold til målsætningen, der hedder mellem 20.000 og 22.000 gæster. »Det er en fornøjelse at lave et arrangement, hvor vi kan blive ved med at fylde pladsen op«, siger tovholder Erik Nissen. Sidste år havde skuet 19.900 besøgende.

Nye stalde skal lokke

I Aabenraa valgte man for kun en måned siden at rive de gamle træ-stalde ned. Staldende var opført midt i tresserne og for slidte til at huse flere dyr. Men en ny staldløsning kunne først stå klar i 2020, hvorfor dyrskuet besluttede at prøve telt-stalde af. »Vi var godt trætte af det andet og fik en god idé og besluttede at prøve den af. Teltene har været en stor succes«, siger formand for dyrskuet, Jørgen Popp Petersen. Han håber, at nyheden om de nye stalde kan være med til at lokke flere udstillere til dyrskuet fremover.

»Vi har lidt en stagneret tendens i antal udstillere. Vi fik en del udstillere, da Varde Dyrskue lukkede i 2012, men vi håber, at det her kvalitetsløft i år kan lokke flere til med deres dyr«, siger formanden.

Jubilæumsbog til jul

Det Sønderjyske Fællesdyrskue har med deres 60 års jubilæum budt landmænd, forhandlere og andre landbrugs-interesserede til fest under åben himmel siden 1939. Der har været år, hvor der ikke har været afholdt dyrskue i Sønderjylland, og alle de historier er ved at blive samlet i en bog. Jubilæumsskriftet forventes klar til jul. »Landbruget har ændret sig meget, men dyrskuet er det samme«, siger formanden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle