Så er juleferien ovre for de flestes vedkommende. En af vores ukrainere er dog først lige begyndt på sin juleferie. Han tog til Ukraine sidst i december, og han når så at fejre både jul og faktisk to nytårsaftner med familie og venner. Han glædede sig også rigtig meget. De fejrer nytårsaften, som vi gør, men de har så en "ekstra" nytårsaften, når de efter Ruslands gamle kalendersystem fejrer "det gamle nytår", 14. januar. Desuden holder de jul 6. og 7. januar. Det er da ikke allerværst med to nytårsaftner på fjorten dage - men måske alligevel lidt hårdt.

I stalden har vi nydt, at der i år har været meget varmere end sidste år. Det har sandelig gjort mange ting lettere. Ved de små kalve har vi stort set været fri for frosset vand i skålene. Det er virkelig noget bøvl at holde det drikkeligt i 15 graders frost. Kalvene drikker mest vand, når de lige har drukket mælk. Så det burde da være nok, at de fik vand, som så blev hældt ud når de efter en times tid stort set ikke drikker mere, indtil de får mælk igen.

Men sådan er reglerne ikke - endnu. Jeg kan jo håbe, at der er nogle kloge folk, der kan overbevise andre kloge folk om, at nogle regler burde omformuleres, så de bliver rimelige for såvel dyr som for mennesker. Det var et af mine nytårsønsker! Jeg synes, jeg kan finde en mening med mange ting (selv om jeg ikke er enig). Men når jeg med min allerbedste vilje ikke kan se formålet med en lov, så synes jeg, det er frustrerende.

Vi har nydt julemåneden rigtig meget, men det er også rart, at al julepynten nu er nede. Så kan huset "blive sig selv igen".

En morgen, hvor pigerne havde fået lov at få nogle pebernødder med i skole, gik det dog lidt galt. Den brune labrador har jo en højde, så den kan nå op på bordet. Og når der så står en HEL dåse pebernødder uden låg, ja, så er det meget nemt...at få ondt i maven. Den havde dog måttet opgive, da den var kommet godt halvvejs. Resten lå på gulvet, så de var lige klar til at komme i skraldespanden. Den mellemste datter blev meget sur på hunden, som dog ellers kan lave en del unoder, uden at den derfor bliver "dum". Men altså ikke denne morgen. Vi fik dog så fornøjelsen af at hygge os med at bage endnu nogle pebernødder.

Vi holdt julefrokost for de ansatte en hverdagsaften. Der er jo alligevel altid nogle, der skal arbejde. Vi lavede pakkeleg med at slå seksere. Jeg ved faktisk ikke, om ukrainerne og rumænerne kendte det i forvejen, men de gik vældig op i det, og det var rigtig hyggeligt. Det kan nemt blive, så vi sætter os i grupper efter nationalitet - men dette var med til, at flere kom i kontakt med hinanden. Vi var fælles om legen.

Det mindste med mening har altid større værdi, end det største uden mening

C.G. Jung

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle