Nyt tilsætningsmiddel reducerer dødfødte

Tendens til færre dødfødte med tilskud af Carnitol-L, der indeholder carnitin, cho-linclorid og sorbitol.

Tilsætning af Carnitol-L viser tendens til færre dødfødte.

Det sker angiveligt ved, at carnitin øger soens stofskifte. Dermed får soen mere energi, som giver en lettere faring og dermed færre dødfødte grise.

Der skal som udgangspunkt gives 40 ml Carnitol-L til soen dagligt i de sidste fem dage før faring.

»Vi har afsluttet test af produktet sammen med besætningsdyrlægerne i to danske besætninger«, fortæller dyrlæge Leif Meedom, Huvepharma, der markedsfører produktet i Danmark.

Testen er gennemført som et før/efter forsøg, hvor søerne fik Carnitol-L i fem dage før faring. Resultatet viser, at dødfødte i den ene besætning faldt fra 2,07 til 1,71 pr. kuld (p-værdi 0,03) og fra 2,24 til 1,87 pr. kuld i den anden besætning (p-værdi 0,07).

»Omregnet til grise pr. årsso svarer det næsten til én ekstra gris«, fremhæver Leif Meedom.

Produktet skal også have effekt på kuldvægten, hvis det tildeles med en daglig dosis på fire ml i de sidste fire uger af drægtigheden.

Carnitol-L koster 400 kr. for fem l. Tilsætter man det til sofoderet i de sidste fire uger før faring og øger doseringen de sidste fem dage før faring, bliver udgiften omkring 25 kr. pr. kuld.

Ud over indholdet af l-carnitin, cholinclorid og sorbitol indeholder Carnitol-L også ekstrakt af rosmarin, mælkebøtte og artiskok.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle