Nyt tilskudsfoder til svin styrker tarmen

Mosegården præsenterer på NutriFair et isotonisk tilskudsfoder, der kan anvendes til grise fra andet levedøgn. Tonisity Px styrker tyndtarmen.

Tonisity Px er det første isotoniske tilskudsfoder til svin, som kan anvendes så tidligt som fra andet levedøgn.

Produktet, der præsenteres af Mosegården i forbindelse med NutriFair, er en ny patenteret blanding udviklet af Tonisity International Limited og leveres som et letopløseligt pulver.

Blandingen indeholder protein, essentielle aminosyrer og næringsstoffer til nyfødte smågrise, som ifølge Mosegården resulterer i en større overlevelsesevne, højere fravænningsvægt og derudover giver et godt afkast af investeringen.

Tonisity Px produceres i pulverform, der nemt opblandes med vand.

Den færdige blanding bundfælder ikke, når det anvendes i drikkeskåle eller trug.

God smagsprofil

Ifølge Mosegården passer Tonisity Px fint ind i alle fodringsstyringssystemer og kan bruges både i løbet af diegivningsperioden og i forbindelse med fravænningen.

»Hvad der er mere vigtigt at fremhæve ved produktet, er den gode smagsprofil, som grise ikke kan modstå. Tonosity Px betyder ekstra væske og støtte til tarmen, der er nødvendig for at give smågrisene en hurtig og sund start«, fremhæver Mosegården.

Hovedformålet med den isotoniske blanding er at målrette og fodre enterocyt-cellerne i tyndtarmen. Disse enterocytter virker som indgangspunkter langs tyndtarmen, der tillader optagelse af aminosyrer, simple sukkerarter og fedtsyrer, før de overføres til blodbanen.

»Tonisity Px har positive virkninger på tarmsundheden og forøger indtaget af mælk og foder, hvilket medfører øget fravænningsvægt og nedsat dødelighed«, anfører Mosegården.

Der er gennemført forsøg med Tonisity Px i Europa og USA, som ifølge Mosegården har vist en reduktion af dødeligheden før fravænning med gennemsnitligt 20-30 procent, hvilket resulterer i en til to smågrise ekstra pr. årsso.

Desuden reducerer Tonisity Px stress og gør overgangen til fast foder meget nemmere, hvilket har positive resultater helt frem til slagtning.

Faktaboks

Tilskudsfoder

  • Tonisity Px er et isotonisk tilskudsfoder, der kan anvendes fra andet levedøgn.
  • Styrker tarmen og giver lavere dødelighed og højere fravænningsvægt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle