Nyvalgt naturpræsident: Jeg ringer snart til Hækkerup

Søndag blev Maria Reumert Gjerding valgt som præsident for Danmarks Naturfredning-forening, og allerede mandag kunne presseafdelingen hos Enhedslisten sige om det fremtrædende folketingsmedlem: Hun arbejder ikke her længere.

Maria Reumert Gjerding har nedlagt sit politiske mandat og meldt sig ud af Enhedslisten, så hun er helt partiuafhængig. Noget af det første, hun vil tage fat på, er at få en dialog med landbruget – en dialog, der har ligget på køl, efter at hendes forgænger Ella Maria Bisschop-Larsen for et års tid siden udtalte, at hun havde opgivet at samarbejde med landbruget.

»Karen Hækkerup (direktør i L&F, red.) omtaler mig i positive vendinger, og sådan har jeg det også med hende. Hun er konstruktiv og god til kompromiser. Jeg tror, vi kan indkredse fælles fordele. Jeg regner med at ringe til hende snart«, siger Maria Reumert Gjerding.

Gjerdings mål er klart: Mere natur og mere afvekslende natur, mere økologi og færre pesticider. Meget i tråd med den tidligere præsident. Men stilen er anderledes, og det kan udnyttes til nyt samarbejde med landbruget.

Maria Reumert Gjerding er 39 år og har en uddannelse som miljøplanlæger fra RUC i bagagen.

Som barn gik hun på Rudolf Steiner-skole i Gentofte og elskede, når de skulle på landmandsbesøg. Familien tog også på bondegårdsferie.

I dag lærer hendes egne to børn på 8 og 10 år om landbrug, når der er økologisk høstmarked, eller når familien skal ud at hente en kvart ko og en halv gris til eget forbrug.

»De ser de dyr, de skal spise, og det taler vi om, og så ved de, at kød er fra dyr og ikke bare fra en køledisk. De får mulighed for at køre traktor med bondemanden og se den rigdom, der bliver skabt på marken«, sagde hun for nylig til LandbrugsAvisen.

I 2008 blev hun miljøpolitisk rådgiver for Enhedslisten, og i 2015 blev hun valgt til Folketinget for samme parti, hvor hun har været landbrugs- og miljøordfører med mere.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle