Også nye krav om registrering af kvæg

Krav på vej: Flytninger af kreaturer på samdrevne ejendomme skal indberettes til CHR.

Kvægproducenter med flere ejendomme skal fremover indberette flytninger af kreaturer til CHR, selvom det er hans egne dyr der blot bliver flyttet fra den ene samdrevne ejendom til den anden. Dét er oplægget i en ny bekendtgørelse der snart kommer i høring.

"Man har altid skullet registrere flytning af dyrene i sin egen besætningsliste, der har bare ikke været krav om, at det skulle registreres i CHR. Vi mener ikke, det vil gøre den store forskel for landmanden. Samtidig har det stor værdi, at vi altid ved, hvor dyrene er," siger specialkonsulent i Fødevarestyrelsen, Thorkild Bastholm.

I Dansk Kvæg er der betinget opbakning til de varslede ændringer.

"Bluetongue- og andre sygdomszoner skærer på tværs af ejendomme i samdrift. Derfor kan der være god fornuft i, at der er en registrering i databasen af, hvilke dyr der er på hvilke ejendomme. Derfor har vi sagt OK på betingelse af, at der kommer en række andre lettelser," siger rådgivningschef Henrik Nygaard, Dansk Kvæg. En af Dansk Kvægs betingelser er, at der indføres obligatoriske elektroniske øremærker, som kan gøre det let og hurtigt for landmændene at aflæse øremærkernes numre med laserudstyr som f.eks. Kvikkoen.

hac

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle