Vidtskuegård ejes og drives af Helle og Ole Larsen. Produktionen er fordelt på tre ejendomme. På ejendommen, hvor de bor i landsbyen Mesing, har de 480 årssøer og 11.000 7-30-kilosgrise og 2.000 7-kilosgrise. Produktionen er UK-godkendt. På en anden ejendom produceres 8.000 slagtesvin fra 30-100 kg. Endelig producerer de 2.000 slagtesvin fra 7 til 100 kg på en tredje ejendom.

Hovedejendommen i Mesing, hvor de også bor, ligger i landsbyen, hvilket begrænser udviklingsmulighederne inden for svineproduktion der.

Til gengæld har de investeret tre mio. kr. i en halmpillepresser med det mål at producere 1.000 ton halmpiller om året, der skal sælges til rideskoler og lignende, ligesom de producerer brændselspiller af rapshalm, overvejende til nabolaget.

Helle og Ole har en søn på 11 og en datter på 14 år. Kun hvis de en gang vil overtage bedriften, vil de overveje mulighederne for at udvide selve svineproduktionen bortset fra at lave plads til at opfede de smågrise, der sælges i dag. Miljøgodkendelse ligger i Miljøklagenævnet.

lft

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle