Optimisme: Salg af mejetærskere øges

Efter en årrække med hård kost er salget af mejetærskere på vej i den rigtige retning. De seneste tre år er salget af mejetærskere steget - i hvert fald hvis man ser på den normale handelsperiode, hvor de fleste maskiner bliver slutsolgt.

Fra 1. september 2010 til 31. marts 2011 blev der totalt set solgt 162 mejetærskere. Perioden 1. september 2011 til 31. marts 2012 viser, at antallet var steget til 173 styk, og fra 1. september 2012 til 31. marts 2013 er der slutsolgt hele 238 mejetærskere.

Landmændene har fornyet interesse og er generelt positive, mener flere importører. Bankerne spiller dog stadig et puds.

»Til 2013-sæsonen ser det positivt ud, når vi ser på hele markedet. Der er totalt set solgt 238 enheder ved udgangen af marts, og vi fastholder vores markedsandel, selvom vi godt kan mærke, at nogen gør noget ekstraordinært for at få solgt flere maskiner,« fortæller Tonny Grønne, salgschef, høstmaskiner hos New Holland Danmark.

Henrik Winther fra LMB Danmark, den danske Claas-importør, ser en øget optimisme i landbruget, når det gælder salget af mejetærskere. I forhold til årene 2008, 2009 og 2010 er interessen øget i 2011 og 2012, men:

»Hos Claas kan vi mærke, at markedet er blødt op, men det er fortsat ganske lidt. Det er ikke på grund af manglende interesse - tværtimod. Landmændene er meget positivt indstillede, men bankerne holder altså stadig igen - og det selv hos de bedrifter, der klarer sig godt, kan vi mærke.«

Hos Case IH er andelen af interesserede landmænd kommet lidt bag på Case IH Baltic & Nordic, der varetager det danske marked.

»Vi føler egentlig en noget større investeringslyst til sæsonen 2013, end vi havde forventet. Det har faktisk været lidt af en overraskelse,« erkender Niels Petersen, produktchef for høstmaskiner hos Case IH.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle