Ottehjulet traktor med 600 hk slippes løs

Tyske DTU markedsfører en 600 hk knækstyret traktor i Europa. Den har fire aksler, og derfor må den veje 29,5 ton på vejen.

Den har 600 hk, otte hjul på fire aksler, og så er den knækstyret. Tyske DTU (Deutche Traktoren Union) lancerede sidst i april en kæmpetraktor til landbruget, der dog er yderst transportvenlig med sin bredde på blot 2,55 meter.

Samtidig gør dens opbygning med fire aksler, at totalvægten på vejen må være helt op til 29,5 ton. Det betyder, at den med sin egenvægt på 19,7 ton har små ti ton til gode inden for de danske vejregler. "Det er en vigtig salgsparameter, at den lovligt kan vejes op, så den kan overføre alle hestene til underlaget. De største knækstyrede traktorer må jo kun veje op til 18 ton," understreger Bjarne Rytter fra Rytter Maskiner, som har kontakten til den tyske producent. At DTU T860 højest må veje 18 ton på vejen, som vi tidligere skrev på www.landbrugsavisen.dk, er altså en beklagelig fejl.

Potentiale:1.000 hk

DTU T 860 er tænkt som enten redskabsbærer eller en rendyrket trækker. Dens bageste halvdel, der ligesom den forreste del har fire trækkende hjul ophængt i boogie, kan nemlig monteres med eksempelvis sprøjte, gylletank eller blot vægte, hvis den skal trække et bugseret redskab i storformat. Derudover har den hydraulikudtag og en traditionel trækbom bagerst som en almindelig traktor. Dækmonteringen er fra 600 til 750 millimeter på henholdsvis 30 eller 26 tommer fælge.

For at understrege traktorens muligheder og potentiale oplyses det, at selve konstruktionen kan håndtere en ydelse på op til 1.000 hk. Bjarne Rytter forklarer, at producenten, der er privatejet, er ved at producere ti stk.

Han er lovet to eksemplarer, såfremt der er interesse for dem i Danmark. "Jeg forestiller mig DTU T860 som trækker foran en stor gyllevogn med svanehals, en stor spredevogn, eller en dybdeharve," forklarer han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle