Overraskende fyringer i LandboSyd

»Vi skal hele tiden se på omkostningsniveuaet - også udgiften til ledelse«, siger Mogens Dall, formand for LandboSyd, som i denne ’slankede ledelsen’.

Det er hverken politiske uoverensstemmelser, økonomiske problemer i foreningen endsige forberedelse til fusion, der er årsag til, at LandboSyd i denne uge fyrede sin direktion, adm. dir. Anders Andersen og direktør Jan Fensholt-Hansen.

Formået er derimod at ruste foreningen til fremtidens rådgivnng og den skærpede kamp om markedet ved at slanke ledelsen.

Det siger Mogens Dall, formand for LandboSyd.

 

Ny retning

»Vi skal hele tiden se på omkostningsniveauet og slanke og trimme, derunder udgiften til ledelse«, siger Mogens Dall.

Han henviser til, at LandboSyds bestyrelse har igangsat et strategiarbejde frem mod 2024, hvor man bl.a. skal arbejde med ’en ny retning´for rådgivningsvirksomheden.

Han vil ikke uddybe, hvad en ny retning kan indebære.

»Det ville være at foregribe begivenhedernes gang, for bestyrelsen ønsker at inddrage huset i overvejelserne. Så tager vi alt det med i gryderetten, og så får vi smagt den til!«

»Det her er vores bevægelse i forhold til at optimere og tage hånd om fremtiden. Vi agerer dermed i tråd med det, der er sagt og skrevet i LandbrugsAvisen om at skære ind til benet i rådgivningen«, siger Mogens Dall.

Formand tager over

Det er kun to år siden, LandboSyd fyrede daværende direktør Klaus Andersen som reaktion på, at han i LandbrugsAvisen havde udtalt sig positivt om fusioner af rådgivningsvirksomheder i strid med holdningen i LandboSyds bestyrelse. LandboSyd har ikke ændret holdning på dét punkt siden da, understreger Mogens Dall.

»Det her har intet at gøre med hverken fusion eller samarbejde - det er tværtom et forsøg på at bevare LandboSyd konkurencestærk med en selvstændig rådgivning og forening«.

Mogens Dall er af bestyrelsen udpeget til ’arbejdende bestyrelsesformand’, indil der er udpeget en ny, og kun én, ny direktør.

»Den proces går vi i gang med nu: At finde én ny direktør«, siger Mogens Dall uden at uddybe, hvorfor det var nødvendigt at fyre begge direktører.

De to har begge været ansat i LandboSyd i en årrække og fratræder ’efter gensidig aftale med bestyrelsen.’

Faktaboks

Økonomi i god gænge

  • LandboSyds økonomi er i god gænge og følger ifølge Mogens Dall budgettet, som opererer med en samlet omsætning på 100 mio. kroner i år.
  • »Men vi er som andre rådgivningsselskaber udfordret på strategien for fremtiden, og vi vil arbejde målrettet, strategisk og fokuseret på at kunne fortsætte som et velfungerende og sundt selvstændigt rådgivningsselskab«, siger Mogens Dall.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle