På NutriFair findes en ny svineformand

Danske Svineproducenter har årsmøde på NutriFair - i år skiftes formanden gennem otte år ud. Producentforeningen står også for en temaaften, der får deltagelse af miljø- og fødevareministeren.

En æra vil slutte på NutriFair.

Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter, har siddet otte år i spidsen for producentforeningen og træder tilbage, når foreningen holder sit årsmøde i forbindelse med NutriFair.

Årsmødet finder sted kl. 13.30 til 16.30 på messens førstedag, men dermed er det ikke slut for producentforeningens aktiviteter.

Under temaet Nye Løsninger har Danske Svineproducenter kl. 17 inviteret til et arrangement spækket med interessante indlægsholdere, som krydres med deltagelse af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Indlæggene omfatter Søren Jacobsen fra Danish Farm Design, der vil fortælle om, hvor langt han og Danske Svineproducenter kom i projektet LetStalden, hvor sigtet har været at nedbringe byggeomkostningerne til en slagtesvinestald mest muligt.

Den sjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen fortæller om, hvordan han tænker i nye løsninger. Sammen med sin bror og far driver han en af landets største svineproduktioner.

Birgitte Bendixen fra Elite Opti giver bud på strømlining af fodring, mens Nicolaj Nørgaard, direktør hos Danske Svineproducenter, taler om emnet ’Alternativ til Daka?’

Aftenprogrammet rundes af med Bjørne Stene fra Charter Five, der giver et indblik i kampagnen ’Nu er det nok’, som Danske Svineproducenter har søsat og siden har fået Seges Svineproduktion med på sidelinjen.

Kampagnen, der endnu ikke er offentliggjort, kom i stand, efter Dyrenes Beskyttelse lancerede deres burgrise-kampagne.

Faktaboks

Årsmøde 
og temaaften

  • I år nøjes Danske Svineproducenter ikke med at vælge nye bestyrelse og ny formand. De har ved årets NutriFair også valgt at arrangere en temaaften om nye løsninger. En række indlægsholdere fortæller netop om nye løsninger ved arrangementet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle