P-piller til poltene har øget antal levendefødte

For vores Altresyn - et brunstudsættende præparat - start-up for søer har vi haft lidt udfordringer med at løbe polteholdene op, men vi fik dem reguleret ind med Altresyn.

Det er et godt produkt til at køre en ny besætning ind, og vi fandt ud af, at det faktisk gav flere levendefødte. De første par løbeuger brugte vi ikke Altresyn regelmæssigt, og de, der fik Altresyn, fik typisk 0,3 flere levendefødte.

Det er meget nemt at administrere, og 95 procent af de polte, der får det, kommer i brunst, lige når de skal. Det er også nemmere rent arbejdsmæssigt, fordi der er knap så mange løbninger i weekenden. Vi gik over på full Altresyn efter fem løbeuger og så en stigning på levendefødte. Vi ligger nu på 17 levendefødte i gennemsnit på gylte, hvilket er et meget godt resultat.

Vi har altid meget stort fokus på foderforbrug for slagtesvin, og det har virkelig båret frugt i år, hvor vi de første fem måneder ligger på 2,53 kg foder pr. kg tilvækst og 987 gram daglig tilvækst på koncern-niveau. Dette er opnået med gode råvarer og højt fokus på foderkvalitet, formaling osv. Men også ved at kigge på grisene via vejehold, hvor vi bruger både MS Schippers automatiske vægte og otte nyinstallerede kameraer fra SKOVs ProGrow sammen med Farm online.

Den første var nem at sætte op, hvorimod Skovs ProGrow krævede en installatør til at få det op at køre, for det er noget mere kompliceret.

Begge systemer virker og giver et godt billede af, hvad der foregår i stalden.

Læs mere: Svinplus.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle