Panik og glæde før lukketid

Det er helt rørende med al den omsorg, som Venstres politikere udviser over for bønderne i denne tid i både skrift og besøgsaktiviteter ude i 'marken', nu inden tyveriet af randzonelandet træder i kraft.

Selv samme personer skulle hellere have bremset deres egne miljøministre Troels Lund Poulsen, Karen Ellemann og den-ikke-så meget-konservative-det-gjorde-noget Connie Hedegaard, mens tid var, og som var faddere til den suppedas, vi er havnet i nu.

Den socialdemokratiske landbrugsordfører Orla Hav synes, det er i orden at snuppe zoneområderne uden at give erstatning i henhold til Grundlovens bogstav om ejendomsrettens ukrænkelighed. Han er ellers undervejs svævet på stemmetæpper ind til sine poster som amtsborgmester, regionsrådsformand og senest som MF'er, da vælgerne havde tillid til hans reelle fremfærd. Men randzonelovens overgreb kan eller vil han altså ikke se noget forkert i. Måske fordi der ikke er stemmer at hente for ham i bøndernes vælgerkorps.

Det kunne være oplysende, hvis LandbrugsAvisen kunne gengive fødevareminister Gjerskovs indlæg ved det seneste delegeretmøde i november. Findes det ikke på tryk et eller andet sted på Axel- eller Christiansborg? Så kunne det komme frem, at den utroligt positive følelse hun udtrykte over for erhvervet dengang, senere har vist sig afsløret som en stor gang ordskvalder.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle