Klaus Snede Petersen droppede landbruget, fordi han savnede at arbejde med dyr.

Siden Klaus Snede Petersen var dreng, har han haft en interesse for dyr. I 7. klasse luftede han ideen om at bliver dyrlæge for sin skolelærer.

"Jeg husker tydeligt, hvordan jeg i 7. klasse fortalte læreren, at jeg ville være dyrlæge, men fik bare at vide, at det kunne jeg godt glemme - det var jeg ikke god nok til. Og så blev der ikke snakket mere om det," fortæller Klaus.

Ideen blev lagt på hylden i mange år. Derfor nåede Klaus Snede Petersen at gå på landbrugsskole, være i praktik i to år og gå på HF, inden han begyndte på dyrlægeuddannelsen. 6. februar 1998 realiserede Klaus Snede Petersen en 13 år gammel drøm og stod færdig som dyrlæge. I dag er Klaus medejer af Ribe Dyreklinik, hvor han også arbejder som dyrlæge.

Det praktiske fangede ikke.

Klaus Snede Petersen blev aldrig landmand, fordi han ikke så den store interesse i de praktiske fag på landbrugsskolen, som for eksempel værkstedstimer i svejsning. Det var mere dyrene, han var interesseret i.

"Det har altid været dyr og natur, der har interesseret mig. Der er ikke noget som at se til en ko, der ligger på marken en varm sommeraften. Sådan nogle oplevelser kan jeg leve højt på længe," fortæller Klaus Snede Petersen. Selvom han har tæt kontakt til landbruget, er han stadig sikker på, at han har valgt den rigtige branche.

"Jeg kan godt lide, at faget har den rette balance mellem praktisk arbejde og teori. Fagligt bruger jeg mit hoved hver eneste dag, og samtidig får jeg lov til at arbejde med dyr i landbruget," siger Klaus Snede Petersen.

"Uddannelserne prioriterer erhvervserfaring fra landbruget i dag, når de optager elever, og det synes jeg er godt, fordi jeg i min egen klinik mangler folk med lyst til at arbejde med landbrugsdyr," siger Klaus Snede Petersen.

Klaus' råd til andre: Hvis I for eksempel har drømme om at blive dyrlæge, så prøv det af. Erhvervet mangler folk med erfaring fra landbruget.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle