Pc-program finder den korrekte blæser

Programmet Kongskilde Silvent kan gennemregne alle relevante fysiske forhold for kornsiloer.

Kongskilde har udviklet et nyt avanceret PC-program, Kongskilde Silvent, som kan gennemregne alle relevante fysiske forhold for alle størrelser og kombinationer af kornsiloer med blæser, kanaler til tørring og beluftning.

Med Kongskilde Silvent kan Kongskilde derfor omgående beregne den nødvendige tørrekapacitet til den silostørrelse, der efterspørges til en bedrift.

Silvent kan også finde den helt rigtige komponent-sammensætning, der giver den bedste virkningsgrad af både blæseren og luftkanaler og dermed det mest økonomiske el- og varmeforbrug.

Programmet er baseret på tilgængelige fysiske data for de enkelt-komponenter, Kongskilde har på sortiment-listen.

Blæserens data, herunder er den såkaldte blæserkarakteristik, er et vigtigt grundlag. Det samme gælder blæserens tryktab ved forskellige kanaltyper, rørforbindelser, overgangsdele og så videre.

Effektivt værktøj

"Vi har investeret et stort beløb og megen tid i at udvikle Silvent. Nu har vi et virkelig effektivt værktøj ikke alene til dimensionering og projektering af tørrings- og opbevaringsanlæg. Programmet kan også forsyne vore brugere med mange nyttige informationer og data for det anlæg, de har købt. Brugerne kan dermed få en meget præcis viden om, hvad deres anlæg kan præstere," siger projektchef Bent Olsen, Kongskilde Industries.

Han demonstrerer en Silvent-beregning for tilslutning af blæsere til runde stålsiloer. Her er det blandt andet vigtigt at vælge den helt rigtige overgangsforbindelse mellem blæser og siloens hævede og perforerede gulvflade, der fungerer som en slags hovedkanal.

"Eksemplet her viser, at tryktabet på dette sted er ikke mindre end 17 pct. Det kan gøres bedre," siger Bent Olsen.

Han indtaster derfor nogle andre forudsætninger for samme stålsilo, der rummer 1.000 ton. Nu viser Silvent, at det samlede tryktab bliver betydelig mindre ved at vælge to 25 hk blæsere i stedet for én 50 hk blæser.

"Med to blæsere får man også en fornuftig løsning til køling og beluftning, idet man kan bruge den ene 25 hk blæser til det formål. En anden fordel er, at to 25 hk blæsere stiller mindre krav til elinstallationen end én 50 hk blæser," siger Bent Olsen.

hoeg@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle