Pengemænd lokkes med afkast på 4,25 pct.

Den nuværende driftsleder på østjysk bedrift vil overtage besætningen og driften og leje jord og bygninger.

LandboGruppen har sat en større svineejendom ved Hadsten til salg - men der er ikke tale om et helt almindeligt salg.

LandboGruppen søger nemlig en investor til at finansiere købet af jord og bygninger, der er udbudt til 52 mio. kr., mens den nuværende driftsleder på bedriften står parat til at overtage besætningen og driften.

»Det er oplagt for en investor, idet vi har en ung mand, der i dag er driftsleder på ejendommen, og som gerne vil drive svineproduktion. Han vil gerne købe besætningen i et driftsselskab og leje produktionsanlæg og jord til en forrentning på 4,25 procent,« siger ejendomsmægler Bent Holm, LandboGruppen.

I forhold til andre investorkøb, hvor det for eksempel er udlændinge eller folk fra andre erhverv, som typisk bare er interesserede i at købe jord, er der i dette tilfælde tale om en produktionsejendom med en driftsleder, som har vist, hvad han kan, på den ejendom som er til salg.

Netop derfor har Bjarke Hoffman, som han hedder, sammen med LandboGruppen kunnet sætte et meget præcist tal på, hvor meget han kan og vil betale i leje, når der også skal være et rimeligt beløb til aflønning af ham selv.

4,25 procent af købsprisen er det beløb, Bjarke er parat til at betale i leje til en ny ejer.

Det er noget mindre end det, AP Pension vil have for at investere i landbrug, men det er stadig et godt afkast i forhold til så mange andre investeringer, og så er der også den meget væsentlige forskel, at der i dette tilfælde er en meget stor grad af sikkerhed for investor, fordi Bjarke kan dokumentere de resultater, han har opnået på bedriften.

Faktaboks

Investerkøb

  • Købe jord og bygninger
  • Leje ud til driftsleder
  • Forrentning på 4,25 pct.
  • Andre investorkøb:
  • Udlændinge eller fra andre erhverv
  • Typisk bare ude efter jord

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle