Pløjepokaler klar til uddeling

DM i pløjning finder sted på fynske agre 28. og 29. oktober. Som noget nyt dyster også landbrugsskolerne om at vende de bedste furer.

Det er nørdet håndværk, når det er bedst. LandboUngdom arrangerer hvert år pløjemesterskaber rundt omkring i landet, som afsluttes med et brag af en "furer-flæknings"-konkurrence. I år hos Niels Andersen på Fyn, nærmere betegnet på Langagergård ved Årslev.

Arrangementet finder sted fredag og lørdag 28. og 29. oktober i tidsrummet kl. 10-16.

Fredag er der indledende semifinaler i standard- og vendeplov, som afsluttes med finaler lørdag.

Landbrugsskoler dyster i samarbejde

Fredagen byder også på DM i pløjning for landbrugsskoler. Ved avisens deadline var fire skoler tilmeldt og en femte måske på vej. Ud over selve disciplinen at pløje korrekt bliver landbrugsskolerne også bedømt på deres heppekor.

Landbrugsskolerne er organiseret i teams á fire personer, som skiftevis pløjer og hjælper med at indstille ploven. Dette samarbejde indgår også i bedømmelsen af skolens individuelle præstationer.

Veteranerne slår til lørdag

Seks firmaer har tilmeldt sig konkurrencen "fabriksplov", som blandt andet tæller Kverneland, Vogel&Noot og Agro Lux.

I den ældre afdeling er det veteranpløjerne, som vender muld om lørdagen.

Arrangementet sponseres af Kongskilde og DLG, og LandboUngdom indkvarterer deltagerne på Dalum Landbrugsskole, hvor den legendariske "pløje-fest" finder sted lørdag aften - efter den sidste muld er vendt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle