Politikere - giv landbruget muligheder

DEBAT af Christian Lund, formand for Sønderjysk Landboforening

Flere og flere melder sig på banen for at gøre opmærksom på, at politikerne bør sikre landmændene rimelige og konkurrencedygtige produktionsbetingelser i Danmark. Som noget helt særligt har vi i Sønderjysk Landboforening tillige mærket, at der er stor opbakning fra følgeerhvervene i landområderne. Ved vores nytårskur i foreningen i Agerskov samledes over 1.000 deltagere, og repræsentanter for erhvervsrådene i Haderslev og Tønder og følgeerhvervene, der servicerer landbruget, var også mødt talstærkt op.

Når et landbrug ikke udvikler sig og vedligeholder og bygger nyt, ja, så er der ikke arbejde til tømrere, murere, smede, elektrikere, maskinfabrikanter, ventilationsfirmaer, konsulenter og pengeinstitutter. Det er bare helt galt for udviklingen i Udkantsdanmark. Faktisk er hele aktiviteten i lokalsamfundene truet.

Der er noget galt! Og hvad kan politikerne så gøre ved det? Forhåbentlig kommer de til den konklusion, at landbruget er Danmarks råstof nummer ét og skal lettes for danske særregler og byrder.

Mange af de såkaldte kriseramte landmænd (typisk landmænd, der har investeret i udvikling af produktionen) vil i langt højere grad kunne betale renter og afdrag på dyr finansiering. Så kan vi konkurrere og få reel mulighed for at kæmpe os ud af den aktuelle krise. Det er en værdig løsning for landmændene, og det er en super løsning for Danmark!

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle