Politikere i marken lytter til erhvervet

Landbrug & Fødevarer inviterede Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg på tur i mark og mejeri.

Formand for udvalget, René Christensen (DF), næstformand Kasper Roug (S), Susanne Zimmer (ALT) og Lise Bech (DF) tog imod invitationen.

I Ringsted besøgte politikerne Adamshøj Gods. Fokus var på økologisk ægproduktion, hvor 18.000 høns befinder sig i en nyopført stald med plads til både leg og æglægning. Efter det våde efterår gik hønsene og nød mudderet udendørs, mens politikerne spurgte ind til EU-regler for produktionen og mulighederne for afsætning af økologiske varer.

»For det første tak til Landbrug & Fødevarer for at lave turen. Vi hørte om udfordringer og muligheder på den økologiske side og udfordringer med økologireglerne i forhold til EU. I bussen herud talte vi også om, hvad landbruget kan tilbyde folk på kanten af arbejdsmarkedet, for her kan landbruget noget,« siger formand for udvalget, René Christensen fra Dansk Folkeparti.

Nyudvikling

Dagen blev afrundet med et besøg på Arlas mejeri i Slagelse, der har 373 ansatte. Mejericenteret indsamler al den mælk, der produceres øst for Storebælt. Her er der godt gang i klimaindsatsen.

Blot som et par eksempler vil de kendte grønne mælkekasser blive erstattet af kasser produceret med 100 procent sort genbrugsplastik. Det giver en årlig CO2-besparelse på mindst 30 procent. På vejene bliver tankvogne drevet af biogas testet af i samarbejde med lastbilproducenter.

»Der er ingen tvivl om, at vi i Danmark er utroligt dygtige til at håndtere og levere på mejeriprodukter. Arla har fokus på nyudvikling og konstant optimering med hensyn til klimaet og anvendelsen af energi. Det er meget imponerende,« siger næstformand for udvalget, Kasper Roug (S).

Meget at byde på

Hos arrangøren af turen, L&F, var der tilfredshed med dagen.

»Jeg er glad for, at et så bredt spektrum af politikere fra alle sider af Folketinget sagde ja til dagens tur ud i fødevareerhvervet,« siger Martin Gregers Arnoldus, public affairs-chef i Landbrug & Fødevarer.

Han fortsætter:

»Vi har meget at byde på ude hos vores fødevarevirksomheder og landmænd. At bringe vores dagsordener op her giver større gennemslagskraft end en Powerpoint i Landstingssalen«.

Faktaboks

Politikerbesøg:

  • L&F prioriterer ture ud i virkeligheden med politikere højt.
  • Sidste år arrangerede L&F 40 besøg med politikere i mark, stald og virksomheder. Blandt deltagerne var Jakob Ellemann-Jensen, Mette Frederiksen og Nicolai Wammen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle