Politikerne skal ikke ødelægge

Jørn Kjær Madsen, Store Darum

"Min rolle i Dansk Kvægs bestyrelse vil være helt basalt at slås for, at vi fortsat kan have en mælke- og oksekødsproduktion i Danmark - for vi har så strålende muligheder her i landet." Det siger Jens Kjær Madsen, kandidat til Dansk Kvægs bestyrelse.

Ekstraafgifter, produktionsbegrænsning og restriktioner skal imødegås, hvis de påfører kvægbruget en ulige konkurrence i forhold til vore nabolande, mener han.

"For mig er det vigtigt, at der er mulighed for vækst, og jeg ønsker selv en bedrift med mange køer. Men det er dejligt, at andre vælger anderledes, og jeg vil også arbejde for, at eksempelvis en økologisk landmand med 100 køer får gode produktionsvilkår.

Vores mælkeproduktion er den højst udviklede i verden med stor effektivitet og høj produktivitet, og trods en stor gæld i erhvervet klarer vi os rimeligt igennem. Det skal ikke lykkes politikere eller andre at ødelægge det," siger han.

Lytter og lærer

"Store programerklæringer afholder jeg mig fra. Jeg lytter og lærer, og derefter er jeg beslutsom og handlekraftig. Sådan vil jeg også agere i Dansk Kvæg," siger han.

Jens Kjær Madsen er uddannet kvægbrugstekniker fra Vejlby Landbrugsskole, gift med Betina (også kvægbrugstekniker) og far til fire børn.

Han bor i Store Darum ved Bramming og har været selvstændig landmand i 13 år, de seneste otte år i I/S Rønhave. Han startede med en ejendom på 28 køer og har i dag 750 køer.

Jens Kjær Madsen er medlem af Arlas repræsentantskab, Nykredits Erhvervsråd og Brugergruppen i Jysk Kvæg (Jysk Landbrugsrådgivning).

Desuden medlem af gårdråd på større kvæggård. Han har tidligere været valgt til Specialudvalget for Foderproduktion og Græsmarksdrift og bestyrelsesmedlem i Sydvestjysk Andel.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle