Præstbro ny importør af Laverda

Præstbro Maskiner genoptager en tidligere lidenskab som mejetærskerfolk og bliver 1. maj ny dansk Laverda-importør.

Fra 1. maj er importen af Laverda-mejetærskere overgået til Præstbro Maskiner i Dronninglund.

Der findes to serier af de røde italienske rystermaskiner, M og LCS. Førstnævnte er den mest avancerede, og topmodellen, M306 SPT, har seks rystere, og kan udstyres med et skærebord på op til 25 fods bredde med 20 procents nivellering. Begge serier har Laverdas særkende, nemlig MCS-kerneudskilleren som kan til- og frakobles elektrisk. Herved kan man let ændre bearbejdningsgraden under kørslen. En finesse, der har gjort maskinerne ekstra kendt på frømarkerne.

Vant til mejetærskere

Præstbro Maskiner har tidligere, igennem mange år, solgt og serviceret mejetærskere. Først som forhandler og senere importør af den polske Bizon mejetærsker. Flemming Larsen, der er medejer af Præstbro Maskiner, ser frem til igen at kunne tilbyde kunder og forhandlere et komplet program bestående af mejetærskere, traktorer samt landbrugsmaskiner.

Trods maskinbranchens aktuelle modvind synes han, at tidspunktet passer fint.

"For tre år siden flyttede vi til meget større lokaler, og i år har vi indviet en ny hal på 2.000 kvm. Samtidig er også værksted og reservedelslager udvidet de seneste år," forklarer han, og fastslår at hans team på 20 specialuddannede medarbejdere er klar til at tage den nye udfordring.

Styr på delene

Flemming Larsen forklarer, at de allerede nu udformer et reservedelslager, så de er klar til en sikker levering inden høsten. Samtidig har Laverdafabrikken et leveringssystem, der muliggør at eftermiddagsordrer kan være fremme den kommende morgen.

50 procent af Laverdafabrikken er i dag ejet af Agco, imens den oprindelige ejer, Argo-Group, har beholdt den anden halvdel. Argo Group er mest kendt for de blå Landini-traktorer som Præstbro ligeledes importerer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle