Præstbro ved at finde kursen efter hårde år

Regnskabet for maskinhandleren fra Dronninglund ser alvorligt ud. Men problemerne er løst, og Præstbro tjener nu penge, fortæller ejer Flemming Larsen.

De seneste år har været hårde for den lille maskinhandler Præstbro Maskiner fra Dronninglund. Det viser det netop offentliggjorte regnskab da også. Et underskud på 4,4 mio. kr. for i år, mens sidste år viste -3,4 mio. kr. på bundlinjen.

Store tal for en virksomhed, der omsætter for i omegenen af 45 mio. kr. om året og dermed også ganske alvorligt.

Men bunden er nået, og det går stejlt opad igen, pointerer ejer Flemming Larsen. For årsagen til de store underskud er fundet, og der bliver nu rettet kraftigt op.

Han lægger dog ikke skjul på, at de seneste måneder har været hårde.

»Vi har haft en kontordame med stress, og det har gjort, at nogle ting ikke er kørt, som det skulle. Men nu har vi sat proppen i, vi har fået ryddet op, og vi tjener penge igen,« siger han.

Den store årsag til underskuddet de sidste år er derfor nedskrivninger på både lager og tilgodehavender. I dette regnskabsår på hele 2,5 mio. kr.

Revisoren gør i regnskabet opmærksom på, at egenkapitalen er tabt og er på minus en million ud af balancen, der lyder på 26,5 mio. kr.

»Men vi har god opbakning fra banken, og de kan se, at vi faktisk hver dag tjener penge. Så jeg er sikker på, at vi har fat i den rigtige ende i dag,« forklarer maskinhandleren.

Rystelser giver muligheder

En del maskinhandlere har haft et noget omtumlet år, hvor Semler og Danish Agros indtog på maskinområdet har medført en lavine af store ændringer.

Flemming Larsen er dog ikke bekymret over de store traktor-importørers ageren. Tværtimod.

»Det påvirker os nok i en positiv retning. Der er selvfølgelig rigtig mange, der kommer i klemme i det her, men for nogle af os andre kan det give nogle muligheder som importører, der sælger til maskinhandlere,« siger han.

»De store mærker kræver, at deres forhandlere koncentrerer sig meget om deres brands på traktorer og mejetærskere, og det gør det sværere for dem at nå at sælge andre maskiner. Så det kan blive os andre. Det forventer jeg mig meget af,« lyder det fra maskinhandleren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle