Presser styrer traktor

John Deere arbejder videre på deres nye system, som vi så en forsmag på i vinter på Agritechnica. Nemlig at redskabet overtager en del af traktorens styring fra føreren.

Teknikken, der blev lanceret på en Pöttinger-opsamlervogn, er nu bredt ud til mærkets egne rundballepressere, der kan stoppe traktoren, når ballen er færdig og skal bindes. Ballen lukkes automatisk ud, når den er færdig. Det betyder ifølge John Deere, at uerfarne førere kan opnå en kapacitet samt en fejlmargin, der minder om den øvede førere har. Ydermere er man sikker på, at ballerne bliver præcis lige store.

Af sikkerhedsmæssige årsager skal føreren selv sætte traktoren i gang, når ballen er trillet ud af kammeret, ligesom føreren endnu selv skal styre hastigheden.

Deere-sprøjte fortynder hurtigere

John Deere tilbyder nu et tredje vaskeprogram til deres trailersprøjter i i-serien. Det nye program gør hurtigere sprøjten ren og klar til næste job.

Det skyldes, at programmet Continuous Dilute (løbende fortynding) laver en løbende fortynding af restsprøjtevæsken, og sprøjter den ud med det samme, mens man kører på marken. Normalt er fortyndingen sket i "steps", og det har taget længere tid.

Ligesom de andre vaskeprogrammer er Continuous Dilute fuldautomatisk og kræver ingen indblanding fra føreren. Der skal blot være rent vand nok i skylletanken til, at sprøjten kan foretage den ønskede fortynding af restsprøjtevæsken.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle