Priserne stiger igen

"Fokus på produktionen og de radikale ud af Folketinget. Det sidste vil løse mange af landbrugets politiske problemer, og så skal priserne nok komme," lovede Hedens Landboforenings formand Jørgen Stokvad Poulsen på foreningens generalforsamling onsdag.

Formanden, der tiltrådte for et år siden, havde ellers nogle knapt så optimistiske meldinger til de fremmødte. Herunder om forslaget til nationalpark Skjern Å, som omkring 85 procent af lodsejerne med jord i det foreslåede område ikke ønsker at deltage i.

"Alligevel stemte lokalpolitikerne i Ringkøbing-Skjern og Herning med stort flertal for at fortsætte med nationalparken inklusive de 8.600 hektar intensivt drevet landbrugsjord. Vi skylder de politikere tak, som stemte imod," sagde Jørgen Stokvad Poulsen.

Betænkelig ved miljø

Husdyrproducenter i Herning Kommune, som vil udvide, er i følge formanden ikke de værst ramte af ventetider mv i forbindelse med miljøgodkendelsesordningen, men han finder alligevel ventetiden alt for lang.

"Det har været den mest omdiskuterede sag i 2008, og der kommer væsentligt flere ansøgninger ind, end der bliver afsluttet. Der er problemer med forskellige måder at behandle sagerne på i de forskellige kommuner, IT-systemer, mangel på penge og arbejdskraft og usikkerhed om reglerne om bedst anvendelige teknologi," sagde han.

Formanden udtrykte betænkelighed over regeringens ønsker til grøn vækst i landbruget.

"De lover, at et højt niveau for miljø og naturbeskyttelse kan forenes med en moderne og konkurrencedygtigt landbrugsproduktion. Og her må vi gøre opmærksom på, at der ikke måske en konkurrenceforvridning mellem os og de lande, vi konkurrerer med. Vi tåler ikke flere særbyrder," fastslog Jørgen Stokvad Poulsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle